El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que la decisió de deixar sortir els nens una estona al carrer durant l’estat d’alarma pel coronavirus correspon únicament i exclusivament al govern d’Espanya. Segons Illa, l’executiu espanyol té els nens “molt presents” i és conscient que tant ells com les famílies estan fent “un sacrifici important”. Ha recordat, però, que sobre aquesta qüestió es vol “actuar amb la màxima cautela i prudència”. Illa també ha alertat que les comunitats autònomes no podran “executar” en cap cas mesures en aquest sentit.

El titular de Sanitat sí que ha explicat que han demanat a les comunitats autònomes que els facin arribar “les seves propostes”, que “seran estudiades” per tenir-les en compte o no. Dirigint-se directament al govern català, ha dit que “pot fer arribar el seu plantejament”, només com a recomanacions o propostes.

En les últimes hores el govern de la Generalitat ha reconegut tenir un pla perquè els menors puguin començar a sortir al carrer en un període màxim de 10 dies. Això sempre que continuï la tendència a la baixa de contagis.