Manuel Valls

El líder de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, està passant el confinament a l’illa de Menorca, on es va desplaçar dies abans que es decretés l’estat d’alarma pel coronavirus. Ho ha avançat l’emissora de ràdio francesa de Barcelona Equinox i ho ha pogut confirmar betevé de fonts properes. Valls, que té domicili a Barcelona, és en una casa de la seva esposa a l’illa.

Des d’allà, el regidor ha participat per videoconferència en les reunions que ha fet l’alcaldessa, Ada Colau, amb els líders municipals, tal com ell mateix va tuitejar (sense dir que era fora de Barcelona). Manuel Valls va fer el viatge a Menorca acompanyat de la seva esposa, que dies després va haver de tornar a Barcelona perquè la seva mare va emmalaltir de covid-19 i, posteriorment, va morir. Així ho va explicar la regidora de Barcelona pel Canvi Eva Parera en una entrevista recent a betevé.

Valls va seguir a Menorca, mentre que la seva esposa es va quedar a Barcelona en aïllament perquè va donar positiu per coronavirus. Des de la casa de Menorca, Manuel Valls prendrà part aquest divendres del primer ple telemàtic que es farà a l’Ajuntament i que estarà centrat, precisament, en la crisi del coronavirus i la resposta municipal que s’hi ha donat.

En un missatge a Twitter el 5 d’abril, el líder de Barcelona pel Canvi i ex-primer ministre de França va elogiar el comportament dels espanyols durant el confinament per criticar mostres d’incivisme en algunes ciutats franceses. “Quedeu-vos a casa per salvar vides”, deia la piulada.