A les portes de la temporada d’esport d’hivern,la precandidatura de Pirineus-Barcelona ha reprès —i amb força— la cursa pels Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. Després que el COI l’avalés, aquest dijous s’ha reunit la cinquena Mesa de treball permanent i ha encarregat a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) un informe per estudiar en detall les possibilitats d’acollir uns jocs d’hivern.

Segons ha explicat el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, en la reunió també “s’ha donat llum verda a l’obertura d’una oficina olímpica tècnica” que haurà de supervisar l’estudi de “quines capacitats hi ha al Pirineu i a la ciutat per organitzar les proves esportives”. Per una altra banda, els resultats dels informes tècnics també precisaran millor els 1.300 milions d’euros de pressupost. Tot plegat haurà d’estar llests el primer trimestre del 2019.

Generalitat, Ajuntament i Estat, de la mà

En la presentació de la temporada d’esports d’hivern —que s’ha convertit, de fet, en una gal·la monogràfica sobre Pirineus-Barcelona— s’hi han trobat totes les parts que treballen en la precandidatura. Generalitat, Estat, Ajuntament i el sector privat s’han donat la mà, després que el govern Colau hagi signat la pau amb el projecte.

La comissionada d’Esports, Marta Carranza, ha dit que la Comissió no permanent de l’Ajuntament sobre la precandidatura “va treure una sèrie de conclusions i requisits” perquè Barcelona s’hi impliqués. I ha afegit que “els requisits s’han complert”. Segons Carranza, un dels requisits era que la Generalitat liderés el projecte i, per això, es va passar de Barcelona-Pirineus a Pirineus-Barcelona.

Per part de l’Estat, May Peus (president de la RFEDI) ha dit que s’han rebut amb sorpresa els avenços de la precandidatura i ha instat la resta d’administracions a “anar tots de la mà” i ha dit que el Comitè Olímpic Espanyol “jugarà un paper tan bo o millor” que amb Barcelona’92 si Pirineus-Barcelona s’acaba convertint en una candidatura oficial pels Jocs Olímpics d’Hivern.