(ACN) El líder d’Òmnium, Jordi Cuixart, impulsa una plataforma “transversal” que vol representar el sentiment majoritari del 80 % de la població que aposta per una “solució política”. En un article que publica ‘La Vanguardia’, Cuixart explica que hi ha un centenar de personalitats d’àmbits i ideologies molt diferents que se sumen a aquesta nova plataforma, que es presenta avui dimarts al Convent de Sant Agustí de Barcelona.

Segons Cuixart, davant la “injustícia” no és moment de renúncies ni victimisme i assegura que no es tracta d’una causa independentista sinó “un judici a la democràcia”. Per això cal, segons el president d’Òmnium, una “resposta transversal” que busqui un mínim comú denominador en els grans consensos de país.

En l’article sota el títol ‘En la defensa de la democràcia, no passaran!’, Cuixart considera que es manté inalterable la demanda majoritària i permanent de la ciutadania de Catalunya per resoldre a les urnes el conflicte polític. I cita una enquesta de ‘La Vanguardia’ que apuntava que el 80 % dels catalans rebutgen la situació de presó preventiva dels líders independentistes.

Cuixart lamenta que l’Estat condemni el crit de “No passaran”, emblema de la lluita contra el feixisme, i apunta que els presos antifranquistes van resistir en condicions molt més adverses que les seves. Per aquests motius, creu que no tenen dret a defallir ni a renunciar. “Més de 40 anys després de la mort de Franco, si no capgirem aquesta situació, les generacions futures heretaran aquest dèficit democràtic”, argumenta.

Per tots aquests motius, Cuixart defensa que no es poden quedar “impassibles” davant “l’abús de poder” i apel·la a una resposta que expressi el sentiment majoritari de la societat catalana que rebutja aquest “judici” a la democràcia”.