L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, demanarà reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per tractar de convèncer-lo perquè doni suport als pressupostos de l’executiu espanyol. Colau farà aquesta petició després que Torra hagi dit que els partits independentistes presents al Congrés dels Diputats retiren “qualsevol mena de suport al Govern espanyol”.

Colau considera que els comptes del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, són necessaris “molt especialment” per a Catalunya, ja que “garanteixen els serveis bàsics”, un fet que l’alcaldessa considera compatible amb seguir “demanant la llibertat de la gent que és a la presó preventiva”.

Torra retira “qualsevol mena de suport” al Govern espanyol

El president de la Generalitat ha dit aquest dimecres al Parlament que els partits independentistes no s’asseuran “ni a negociar” mentre no hi hagi una “voluntat clara de resoldre el conflicte” dels polítics empresonats. En aquest sentit, Torra recorda que “el president espanyol no ha posat sobre la taula cap solució democràtica al conflicte polític ni ha pres cap decisió contra la repressió política contra l’independentisme”.