El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha anunciat a través de Twitter que s’ha reunit amb Carles Puigdemont a Waterloo. Pisarello explica que tots dos han mantingut una “llarga conversa” i que han parlat “de tot”, de la “inacceptable situació dels presos polítics i exiliats”, dels pressupostos i també de “l’extremisme” del PP, Cs i Vox.

Sobre els pressupostos, Pisarello ha transmès a Puigdemont la idea del govern municipal d’un acord a tres bandes per poder aprovar els comptes de l’Estat, la Generalitat i els municipals. La reunió entre tots dos s’ha fet aprofitant el viatge que el primer tinent d’alcalde ha fet a Brussel·les per participar, aquest dimarts, en un acte amb regidors d’altres ciutats sobre com afronten les eleccions europees.

“Les forces que vam fer fora Rajoy no ens podem permetre deixar de parlar“, assegura Pisarello, que aposta per buscar “solucions polítiques” a la situació actual.

L’expresident Carles Puigdemont li ha agraït també a través de Twitter la trobada i l'”afecte personal”. Puigdemont considera que la resposta a la repressió i a la involució del moment actual ha de ser “més democràcia i més política”.

Crítiques de Cs i PP a Pisarello

A través de les xarxes socials, la presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, ha carregat contra aquesta trobada del primer tinent d’alcalde amb Puigdemont.

Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha dit que Pisarello “hauria de visitar els barris de Barcelona i no fugats de la justícia”. El líder municipal del PP creu que la visita a Puigdemont confirma que “Colau està més pendent de posar Barcelona al servei de l’independentisme que no al servei dels barcelonins”.