(ACN) Òmnium Cultural avisa que el trencament del govern és un “punt d’inflexió”. En declaracions a l’ACN, el president de l’entitat, Xavier Antich, constata que sempre hi ha hagut diferències entre ERC i Junts, però el “punt d’inflexió” és que ara “no les han superades”. Antich lamenta que els dos partits, fins ara socis a l’executiu, no hagin estat “a l’altura de les circumstàncies”, i que hagin prioritzat “les seves necessitats” en comptes de posar per davant el “sentit d’estat”.

Així mateix, Antich ha alertat que “s’enquista la paràlisi” del moviment i “retrocedeix” davant els poders de l’Estat. El líder d’Òmnium Cultural ha afegit que, per avançar, l’independentisme necessita “treballar de manera diferent” a partir de “noves sensibilitats, noves veus i lideratges”.

“Volem deixar clar que això, en cap cas, no vol dir deixar de treballar amb els partits, però sí treballar-hi de manera diferent”, ha reiterat Antich davant la càmera de l’ACN. El president d’Òmnium ha conclòs que aquesta és l’única via perquè l’independentisme pugui avançar cap a “l’objectiu comú” i exercir l’autodeterminació per “assolir la república”.

Òmnium considera que la situació “allunya la societat catalana de les institucions” i, a més, fa “retrocedir” el moviment davant dels poders de l’Estat. També diu que amb el trencament del govern, el país es troba en una situació “més dèbil”.

“Per tot això, des d’Òmnium instem els partits polítics a seguir treballant per recompondre un marc estratègic que permeti obrir un nou cicle i que, a partir d’ara, no contribueixin a ampliar la divisió del moviment. Òmnium continuarà treballant amb responsabilitat i determinació, governi qui governi, i com sempre en positiu, per superar obstacles, i disposat a avançar cap a la independència i la República catalana”, afegeix l’entitat en un comunicat.