El PP vol celebrar un ple extraordinari a l’Ajuntament per reprovar el president de la Generalitat, Quim Torra, per la inseguretat de Barcelona. El president del Grup Municipal popular, Alberto Fernández Díaz, ha dit que la reprovació a l’alcaldessa, Ada Colau, plantejada pel PDeCAT i ERC no és suficient perquè “la Generalitat també és corresponsable dels índex inacceptables d’inseguretat” a la ciutat.

Per això, Fernández Díaz ha assegurat que “si hi ha d’haver una reprovació, ha de ser en estèreo a Ada Colau i a Quim Torra”. El popular ha acusat Torra d’estar “més pendent d’ordenar políticament als Mossos que estiguin pendents de l’estelada” que no pas —ha dit— d’estar “al servei de la seguretat de tots els barcelonins”. En aquest sentit, el PP proposa celebrar un nou ple extraordinari “complementari” al ple que forçaran el PDeCAT i ERC.

Els populars també proposen que Ajuntament i Generalitat acordin una revisió del Pla de seguretat amb l’objectiu de “garantir amb mà ferma” la lluita contra la delinqüència a Barcelona.

Cs hi donarà suport

Per poder celebrar el ple extraordinari, els populars necessiten un mínim d’11 regidors que hi donin suport (el PP en té tres). Per això, Fernández Díaz ha dit que les properes hores buscarà el suport de Cs i el PSC. Fonts de Cs han confirmat a betevé que donaran suport a la proposta del PP, mentre que el PSC encara està estudiant-la. L’últim Baròmetre municipal marca que la inseguretat és el problema principal de Barcelona.