Neus Munté

La candidata del PDeCAT a l’alcaldia, Neus Munté, ha fet entendre que Joaquim Forn serà el cap de llista a Barcelona a les eleccions municipals del 26-M, tot i que ha assegurat que l’última paraula la té ell. “Té ganes d’implicar-se en el projecte de Barcelona; les coses acabaran bé”, ha dit en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0. Munté ha explicat que per conèixer la decisió final caldrà esperar “dies o setmanes” i ha demanat paciència i deixar treballar “amb discreció” per tancar la llista.

“Joaquim Forn és un gran candidat si ell ho considera”, ha dit Neus Munté, que ha afirmat que l’exconseller i exregidor és “un actiu important” en el PDeCAT i en l’espai sobiranista perquè “coneix la ciutat, té dots de lideratge i bona gestió”. En aquest sentit, la candidata ha expressat que Forn “no necessita presentació ni cap campanya de màrqueting” per donar-lo a conèixer: “La seva vida és Barcelona i la trajectòria política l’avala”.

Neus Munté no ha concretat quin lloc ocuparà ella a la llista ni tampoc si la número dos serà la consellera Elsa Artadi. “No puc parlar per boca d’altres”, ha dit. Tot i això, ha destacat com a positiu que les persones que s’han posat sobre la taula són “noms potents amb projecció i pes polític” a Barcelona. La candidata ha admès que no ha pogut articular una llista unitària amb altres partits, però que té “cintura i generositat” per cercar suports i consens per a una candidatura plural.

JxC, la marca del PDeCAT a Barcelona

En l’entrevista radiofònica la candidata del PDeCAT ha explicat que la marca amb què es presentarà el partit a les eleccions municipals del 2019 serà Junts per Catalunya, igual que ho va fer en les últimes eleccions al Parlament. Segons Munté, el nom indica “transversalitat” i “unitat per treballar per Barcelona, que és la capital de Catalunya”.