Una desena d’empreses treballaran simultàniament a la plaça en la construcció del túnel, després que l’Ajuntament decidís dividir l’obra en cinc parts per evitar baixes en les ofertes econòmiques de les empreses. Les obres del túnel, de prop d’un quilòmetre de llarg, duraran 32 mesos, i està previst que es posi en funcionament el primer trimestre del 2021. Els treballs es reprenen en un moment delicat: l’excavació per sota dels quatre túnels ferroviaris (un de metro i tres de Rodalies).

La represa dels treballs l’ha confirmat l’alcaldessa, Ada Colau, en una visita d’obres aquest dissabte. Colau ha defensat que l’abril de l’any passat el govern municipal aturés les obres. “Les vam aturar per poder-les reprendre de manera certa i amb la determinació que no s’aturi per altres motius”, ha afirmat. Com a portaveu de les entitats veïnals properes a Glòries, Miquel Catasús ha admès que els veïns estan preparats per a “un any complicat” per tota l’acumulació d’obres a la zona i ha desitjat “tenir sort”.

parc Glòries Canòpia Urbana

El parc de Glòries, també en obres

La setmana que ve arrencarà, a més, la urbanització del parc de Glòries seguint el projecte de la Canòpia Urbana. Els treballs s’han dividit també en cinc parts i hi treballaran diverses empreses a l’hora. S’actuarà en la part que queda per sobre la Gran Via, que inclourà la gran clariana, la rambla dels Encants i diverses àrees de joc infantil, per a joves, i d’esbarjo per a gossos, entre altres espais. Els treballs duraran un any.

Mentre durin les obres s’hauran de desviar itineraris per a vianants. El carrer de Dos de Maig, per exemple, quedarà tallat al pas i es faran desviaments pel carrer de la Independència o el de Cartagena. Des de la Meridiana tampoc no es podrà accedir a les Glòries.

Pressió veïnal per al tramvia

En la visita d’obres, el líder veïnal del Clot – Camp de l’Arpa, Miquel Catasús, ha aprofitat per fer pressió als partits perquè en el ple del 23 de març s’aprovi l’ampliació del tramvia“Supliquem, exigim, reivindiquem: feu tot el possible”, ha reclamat amb la mirada posada a “tots els partits progressistes”. L’alcaldessa ha recollit el guant i ha assegurat que el govern municipal “està disposat a fer les reunions que calgui”.