La setmana que ve s’habilitaran cinc noves oficines municipals a la Trinitat Vella, la Verneda i la Pau, el Besòs i el Maresme, la Marina i el Raval que informaran sobres les ajudes econòmiques extraordinàries pel coronavirus que han habilitat les administracions. Aquestes cinc noves oficines s’afegiran a les dues que ja es van posar en funcionament, com a prova pilot, el 2 de juny a Roquetes – Trinitat Nova i Zona Nord. Aquests punts d’informació ja han atès més de 300 persones presencialment i 3.000 trucades telefòniques. És un del resultat de les modificacions que l’Ajuntament fa del Pla de barris per adaptar-lo a les conseqüències de la covid-19.

Aquestes noves oficines s’activen després de detectar que molts veïns, que estan en una situació socioeconòmica delicada pel coronavirus, tenen moltes dificultats per saber quines ajudes hi ha disponibles, i com s’han de demanar. Per facilitar les sol·licituds telemàtiques es millorarà la xarxa wifi d’alta velocitat i ús lliure en tots els equipaments municipals dels barris.

 

Més places als casals d’estiu, també a l’agost

A més de les oficines i la millora d’accés a internet, també es destinaran 2.060.000 d’euros a ampliar l’oferta d’activitats culturals i de lleure destinades als infants, i les places de casals d’estiu, també durant l’agost, arribaran a les 1.790. Vuit biblioteques del de les zones incloses dins del Pla de barris es mantindran obertes també durant l’agost.