Estrena presidència de Carmel Comerç en un dels moments més complicats del comerç en general i de les botigues de barri en particular. Mari Carmen Mateos, però, afronta la nova etapa amb ganes i il·lusió. Té experiència, molta. Regenta, juntament amb el germà, un negoci familiar amb més de 40 anys d’història al Carmel. Explica que és un barri treballador i fidel al comerç local que, assegura, disposa d’una bona presencia a la zona. És un model comercial que considera fonamental pel barri però que, alerta, està en perill a causa de la crisi derivada del coronavirus. Des de l’entitat estan duent a terme iniciatives per dinamitzar-lo però assegura que fa falta també més ajuda per part de les administracions.

Una joieria arrelada al barri

Fa 46 anys que els seus pares van obrir la botiga i ella fa gairebé tota la vida que és rere del taulell de la joiera Mateos, al barri del Carmel. La Mari Carmen Mateos, la nova presidenta de Carmel Comerç, ha format part del teixit comercial del barri des de sempre. Explica que la majoria de botigues són també negocis familiars que intenten tirar endavant i que només tanquen els que es troben en una situació límit. I és que, adverteix, l’estat del comerç arran de la crisi del coronavirus és complicat. Des de Carmel Comerç han fet iniciatives durant el confinament i en seguiran fent durant els propers mesos. Per exemple, han dut a terme un sorteig de 100 euros cada setmana durant les vuit setmanes de confinament.

Protegir el comerç de proximitat

De moment, segons Mateos, la idea és seguir una línia continuista i afrontar la nova etapa amb ganes i il·lusió. Tot i això, reconeix la dificultat de la situació i recorda la necessitat que les administracions ajudin el petit comerç perquè aquest, considera, és cabdal per assegurar la qualitat de vida als barris. La nova presidenta de l’associació de comerciants del Carmel adverteix que ja han tancat molts negocis i que un segon confinament domiciliari suposaria el final de moltes altres botigues que, en molts casos, donen feina als veïns de la zona.