Diverses persones han aturat el nou autocar que l’associació Hazte Oír ha posat en circulació a Barcelona contra la llei de l’avortament. El vehicle ha començat el seu trajecte a la seu de Ciutadans i se l’ha frenat al carrer de Pau Claris, a l’altura del carrer de València. La CUP i Arran han reivindicat l’acció, i han penjat un vídeo del moment a Twitter.

Per tal de reprendre la marxa, membres d’Hazte Oír han sol·licitat presència policial i, per això, s’hi han desplaçat dues dotacions dels Mossos d’Esquadra. Els agents han retirat les persones que barraven el pas al bus i, després de comprovar que el vehicle disposava dels permisos per circular per Barcelona, han deixat que continués la seva marxa.

L’associació ha denunciat l’acció de la CUP i Arran a través de Twitter. A més, han anunciat que “el bus seguirà circulant per Barcelona” aquesta tarda, diada de Sant Jordi, i també aquest dimecres. A més, diuen que han denunciat els “violents de la CUP” que els han aturat.

El bus d’Hazte Oír s’ha posat en circulació aquest dimarts, pocs dies abans de les eleccions generals del 2019. El vehicle volia passejar-se pels carrers de la ciutat amb la frase “L’avortament no és violència”, pronunciada pel president de Cs Albert Rivera. D’aquesta manera, l’entitat rebutja la posició de la formació taronja sobre l’avortament i denuncia les “lleis ideològiques de l’esquerra”. L’entitat vol així incidir en els comicis del 28 d’abril.

L’experiència prèvia de l’autocar d’Hazte Oír a Barcelona

Amb la posada en marxa del nou vehicle, Hazte Oír torna a fer acte de presència a la ciutat. El març passat l’entitat va intentar posar en circulació un autocar contra el feminisme. La fiscalia va denunciar-lo a petició de l’Institut Català de la Dona i va demanar que s’immobilitzés per un possible delicte en l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, reconeguts per la Constitució espanyola. La fiscalia va entendre que humiliava o desacreditava el col·lectiu de dones. Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona el va sancionar d’acord amb l’ordenança de civisme i amb la Llei de publicitat de Catalunya.