L’Ajuntament de Barcelona ha denunciat l’autobús d’Hazte Oír per difondre missatges que atempten contra la dignitat de les persones. Així ho ha anunciat el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania del govern municipal, Jaume Asens, en declaracions a l’ACN.

Una de les dues denúncies presentades pel consistori atén a l’ordenança de Paisatge Urbà i a la regulació de la publicitat dinàmica a Catalunya, per difondre missatges que atempten contra la dignitat, especialment en allò que fa referència a la infància, la joventut, la dona i els sectors socials més marginats. En aquest cas, la quantia màxima de la infracció, considerada molt greu, s’eleva fins als 60.000 euros. La segona denúncia fa referència a l’ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana, amb una sanció de 1.125 euros.

Per tant, Hazte Oír s’enfronta a una sanció de 61.125 euros.

L’Ajuntament no deixarà tornar a entrar el bus d’Hazte Oír

A banda de les denúncies presentades, el govern municipal immobilitzarà i expulsarà el bus d’Hazte Oír de Barcelona si intenta circular de nou per la ciutat.

La fiscalia ja va actuar contra aquest vehicle: va presentar denúncia perquè el vehicle compara el moviment feminista amb el nazisme, un fet que segons la fiscalia “ataca la dignitat, els drets i les llibertats de les dones”. Per ara, el TSJC ha desestimat immobilitzar l’autobús d’Hazte Oír, que va seguir circulant per altres ciutats espanyoles després fer parada a Barcelona.

L’autobús d’Hazte Oír va entrar a la ciutat el 4 de març. Aleshores, desenes de manifestants van aturar el bus amb pintura i van aconseguir que, minuts després d’accedir a Barcelona per l’avinguda Diagonal, hagués de marxar escortat pels Mossos d’Esquadra.