Esquerra Republicana (ERC) ha fet un acte de campanya a les portes del Departament d’Economia. El número dos al Congrés en aquestes eleccions generals, Gabriel Rufián, ha demanat als partits “rebaixar el to” de la campanya després de la simulació d’afusellament a Carles Puigdemont que s’ha fet diumenge a Coripe, Sevilla, en el marc d’una tradició local.

“Denunciar-ho absolutament. Qualsevol demòcrata ho haurà de fer voti a qui voti. No hi ha cap tradició que justifiqui aquestes coses”, ha lamentat. I ha qualificat el fet de “barbaritat”. Tot i això, ha afegit que també seria erroni que algú acabés davant d’un jutge per la simulació de l’afusellament. Ho ha dit en referència a la resposta del president de la Generalitat, Quim Torra, que va anunciar que denunciarien els fets.

En aquest context, Rufián ha reflexionat que si un ninot similar representant el líder del PP, Pablo Casado, o el de Cs, Albert Rivera, s’hagués penjat en “qualsevol poble de Catalunya” amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, “estaríem tots de camí cap a l’Audiència Nacional”.

Llei “d’emergència democràtica”

El número dos d’ERC també ha anunciat que els republicans presentaran al Congrés una llei d'”emergència democràtica” per protegir la democracia i garantir la protecció dels drets civils i polítics de tothom. Entre d’altres, aquesta llei inclou la penalització de l’apologia i enaltiment del franquisme, el feixisme, el nazisme i el nacionalcatolicisme. També aposta per la despenalització de les injuries a la corona i els ultratges a Espanya, la derogació de la presó permanent revisable impulsada pel PP i de la llei de seguretat nacional.

Els republicans també demanen que s’eliminin les “devolucions en calent” dels migrants i s’evitin “imatges de la vergonya” a les tanques de Ceuta i Melilla. Altres mesures que presenten són la reforma de la llei d’amnistia pel eliminar-ne els “torturadors feixistes” i que aquests puguin ser jutjats, impedir que PSOE i PP puguin “repartir-se” els jutges del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), la derogació de la reforma de la llei d’enjudiciament criminal que “limita” les instruccions per investigar macrocauses de corrupció i, finalment, suprimir les funcions que es donen a les policies perquè “actuïn com a jutge” en determinats casos.

Rufián ha comenat la intervenció davant la premsa explicant que feien l’acte d’ERC davant les portes de la Conselleria d’Economia, un indret “emblemàtic” pels fets del 20-S de 2017. “La gent senzillament protestava per la salvatjada que estiguessin empresonant polítics per un referèndum”, ha dit.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]