La candidata del PP  per Barcelona a les eleccions generals del 28-A, Cayetana Álvarez de Toledo, ha assegurat aquest dilluns al vespre que cal “un pla per fer demòcrates” per contrarestar el “pla independendista” que, durant anys, ha dit, s’ha dedicat “a retirar la constitució de Catalunya”. A les eleccions de diumenge, ha afegit, “hi ha en joc la continuïtat de l’estat constitucional que ens representa a tots”. Álvarez de Toledo ha fet aquestes declaracions en el marc d’una conversa en què també hi ha hagut present l’escriptor Fernando Savater i l’exdirigent d’UPyD, Rosa Díaz.

Díaz ha atacat el PSOE de Pedro Sánchez que considera “feixisme roig”. També ha criticat que el candidat a la reelecció estigui plantejant aquests comicis com “una espècie de plebiscit entre esquerra i dreta”. Per a ella, el que es tracta el 28A és d’assegurar la continuïtat  de l’Espanya constitucional. Savater, per la seva banda, ha comparat el procés independentista amb un “càncer de pàncrees” i n’ha culpat l’escola catalana i la immersió lingüística.

La candidata del PP ha elogiat Díez i l’ha animat a tornar a la política. Considera que la seva figura ajudaria a crear “una terra transversal i comú” de valors contra el nacionalisme.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]