Debat eleccions generals TVE

Catalunya ha irromput inevitablement en el primer debat a quatre candidats de les eleccions generals del 2019 El conflicte català ha protagonitzat alguns dels moments més tensos del debat que s’ha pogut veure a TVE.

Tant el candidat del PP, Pablo Casado, com el de Cs, Albert Rivera, han carregat contra el socialista, Pedro Sánchez, a qui acusen de doblegar-se als desitjos dels independentistes. El candidat del PSOE s’ha defensat reiterant que amb un govern socialista “no hi haurà referèndum, ni tampoc hi haurà independència”. El candidat d’Unides Podem, Pablo Iglesias, ha defensat que la qüestió catalana només es pot abordar amb “empatia” i “diàleg”, i Sánchez ha afegit que ha de ser un diàleg dins del marc constitucional.

Sobre la possibilitat d’indultar els polítics empresonats, Rivera ha afirmat que els socialistes ho permetran, mentre que Casado li ho ha preguntat directament al candidat del PSOE. Pedro Sánchez ha respost que no hi ha cap president que hagi negat o permès l’indult sense tenir prèviament una sentència en ferm. Per la seva banda, Pablo Iglesias ha demanat respecte per la justícia i ha dit que parlar d’indult és com si el jutge Marchena estigués en un “judici farsa”.

Sánchez evita parlar de pactes postelectorals

Un altre dels moments clau del debat ha estat el bloc sobre possibles pactes després de les generals. El candidat d’Unides Podem ha preguntat fins a tres vegades a Pedro Sánchez si pactarà amb Ciutadans, però el candidat socialista ha esquivat la pregunta i ha assegurat que el PSOE és l’única força que pot frenar les tres formacions de dretes.

El candidat de Ciutadans, Albert Rivera, ha allargat la mà al PP per a un possible pacte postelectoral i li ha demanat que no torni a arribar a acords amb el Partit Nacionalista Basc (PNB). El candidat popular, Pablo Casado, ha reblat que els populars són més creïbles que Cs en matèria de pactes i ha assegurat que no pactarà amb la formació basca.

Imatge polèmica

Just abans de l’inici del debat, s’ha pogut veure en antena com es preparava el plató i, entre les imatges, una treballadora de la neteja i algunes maquilladores quan els candidats ja estaven als seus llocs. A les xarxes, molts internautes han criticat que els quatre candidats siguin homes i les úniques dones que apareixen en pantalla siguin treballadores al servei d’ells. Una imatge que alguns han qualificat d’una representació del “masclisme” present a la societat.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]