La candidata del PSC a les eleccions generals,  Meritxell Batet, ha assegurat aquest dilluns que la petició del president Quim Torra de demanar la implicació de la comunitat internacional per resoldre el conflicte és “una manera com una altra de negar el diàleg”. La socialista considera que quan es creu en el diàleg cal establir-lo “dins de marc constitucional” i ha demanat als partits independentistes que tinguin “valentia” de seure a una taula i buscar acords “dins del marc estatutari”.

Batet ha afirmat que aquesta és una “crisi territorial interna” i que són les forces polítiques qui tenen “la responsabilitat de treballar per aconseguir-ne una sortida”. Ho ha dit durant una passejada per les parades de llibres i flors situades a la rambla de Catalunya amb motiu de la diada de Sant Jordi, acompanyada pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i pel candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni. En aquest punt, el PSC hi ha instal·lat una carpa. Posteriorment, la candidata s’ha trobat casualment amb l’expresident del govern José Montilla, amb qui ha estat conversant una estona.

Un llibre per a cada candidat

La candidata del PSC ha explicat que ha comprat diversos llibres per als candidats al 28-A. Per a Laura Borràs (JxCat) ha triat ‘Digue’m la veritat sobre l’amor’, de W. H. Auden; per a Inés Arrimadas (Cs), una antologia de Federico García Lorca que inclou l”Oda a Salvador Dalí’; per a Gabriel Rufián (ERC), ‘Vent d’Aram’ de Joan Vinyoli, on hi ha un poema dedicat a Rafael Alberti; per a Cayetana Álvarez de Toledo (PP), ‘Desglaç’, de Maria Mercè Marçal, i per a Jaume Asens (En Comú Podem), ‘El lament d’Europa’, de Francesc Vélez.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]