L’autobús antifeminista d’Hazte Oír ha estat atacat amb pintura poc després que la plataforma anunciés aquest dilluns que ja circulava per Barcelona. El vehicle ha entrat a la ciutat per l’avinguda Diagonal, on una vintena de persones hi han fet pintades i han arrancat part del lema que duia el vehicle. L’entitat Arran ja ha assegurat a través de les xarxes socials que membres d’aquest moviment han pogut aturar el bus a la zona de Reina Maria Cristina.

A l’autobús es pot llegir el lema “No és violència de gènere, és violència domèstica” i l’acompanya un dibuix amb la cara de Hitler maquillada i amb el símbol feminista dibuixat a la gorra. També hi apareix escrita l’etiqueta #stopfeminazis.

El bus ha sortit de Barcelona

Després que els activistes aturessin el bus, els Mossos han envoltat la vintena de joves i els han mantingut allunyats del vehicle. El cos policial ha identificat algunes de les persones que han participat en la protesta, tot i que no n’han confirmat quantes.

Posteriorment, el vehicle d’Hazte Oír ha reprès la circulació. Alguns dels activistes han intentat impedir que continués la marxa situant-s’hi al davant, però els Mossos els han apartat. El bus ha sortit de Barcelona escortat per vehicles de la policia catalana.

Justament, la Fiscalia de Barcelona ha denunciat el bus i n’ha ordenat la immobilització per atacar la dignitat de les dones, tot i que el TSJC ha desestimat la mesura. D’altra banda, la Guàrdia Urbana l’ha sancionat per l’ordenança de convivència i també per la llei de publicitat de Catalunya. La quantia de la multa oscil·la entre els 750 als 1.500 euros.

L’Ajuntament rebutja l’autobús d’Hazte Oír

L’Ajuntament ha deixat clar que el seu posicionament és contrari a la presència del bus a Barcelona. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha declarat que Barcelona és una ciutat feminista i que el missatge que propaga l’autocar d’Hazte Oír “representa ideologies retrògrades” que no són “pròpies d’una societat moderna”.

Fa tot just tres dies, la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, va demanar que s’ignorés l’autocar d’Hazte Oír. Avui ha estat molt més contundent a través del seu compte de Twitter, on ha escrit que no cediran “ni un pas a qui propaga l’odi”. L’alcaldessa, Ada Colau, ha compartit el missatge de la regidora a través del seu perfil de la xarxa social.

La Generalitat prohibeix que l’autobús torni a circular a Catalunya

El Departament de Presidència

ha adoptat aquesta mesura cautelar i ha instat els Mossos d’Esquadra a procedir a la immobilització i posterior retirada del vehicle de la via pública si torna a circular per territori català. El Govern ha obert un expedient sancionador contra l’associació per circular amb un autocar amb anuncis i lemes que afecten clarament la dignitat, la llibertat i els drets de les dones. Amb aquest expedient sancionador els Mossos d’Esquadra podran actuar contra l’autobús d’Hazte Oír si torna a circular per Catalunya.

Hazte Oír es fa escoltar

En un comunicat l’associació ultracatòlica ha avisat que “La violència contra l’autobús d’Hazte Oír, a Barcelona no silenciarà la campanya #StopFeminazis” després dels atacs d’Arran i altres organitzacions d’extrema esquerra. Des de l’associació també han confirmat que els agressors seran denunciats i que aquests portaven pedres de gran tamany que han estat requisades pels Mossos. Hazte Oír també ha denunciat que els atacs van en contra del seu dret bàsic de llibertat d’expressió.