El candidat d’En Comú Podem (ECP) a les eleccions generalsJaume Asens, ha proposat que el fiscal general de l’Estat sigui escollit pel Congrés i no pas “pel govern de torn”. Ho ha dit en l’esmorzar informatiu Fòrum Europa Tribuna Catalunya, en què Asens ha afegit que un fiscal general “no ha de ser un fiscal a les ordres dels diferents governs”.

El cap de llista d’ECP ha destacat que cal reforma del sistema judicial -i del Ministeri Fiscal en particular- i que s’hauria de parar atenció al cos de la fiscalia que es dedica a investigar la corrupció. Cal augmentar “la sensibilitat democràtica” a tot el sistema judicial, ha dit, perquè el poder judicial “està construït sobre els ciments del franquisme“. “No hi ha hagut cap ruptura”, ha sentenciat.

“Sánchez és un camaleó polític”

El candidat dels comuns ha retret a Pedro Sánchez ser “un camaleó polític” a qui ha acusat de “canviar de color en funció de qui té al costat“, ha dit. “Si està amb nosaltres es pot tornar lila, i si és amb Ciutadans, taronja“, ha reblat.

Aquest ha estat un dels retrets d’Asens a la indefinició sobre les aliances postelectorals que, al debat de TVE, Pedro Sánchez no va concretar: “Ahir va quedar aquesta pregunta sense resposta, i els ciutadans mereixen saber aquesta resposta”.

Així, el candidat d’ECP ha alertat de la possible presència de Cs al govern, i s’ha erigit com “la garantia per defensar l’autogovern” de Catalunya perquè, ha recordat, “ja vam trencar amb el PSC a l’Ajuntament perquè va aplicar el 155″.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]