La número cinc de Ciutadans per Barcelona, Carina Mejías, considera una “sobreactuació” la denúncia a la fiscalia que ha anunciat el president de la Generalitat per la simulació d’afusellament de Puigdemont a Coripe, Sevilla. Mejías retreu a Quim Torra que no condemni “atacs molt pitjors” contra altres partits “quan s’ataquen seus, es desinfecten carrers o es cremen fotos del rei”.

Sobre els fets al municipi sevillà de Coripe, la candidata taronja ha acabat dient que estaven “fora de lloc” i eren “absolutament inapropiats” després que se li preguntés fins a quatre vegades sobre aquesta qüestió i una vegada i una altra recentrés la resposta en el posicionament de Torra.
“Li demanem que sigui conseqüent i també condemni altres atacs”, ha repetit Mejías. La candidata de Cs creu que a Catalunya es viuen situacions de “violència política” més greus que la “performance” de Sevilla i demana al president de la Generalitat que condemni per igual totes les accions.

Mejías defensa que des de la formació taronja es condemna “qualsevol tipus de violència”, però creu que en el cas concret de la simulació d’afusellament i crema de Puigdemont hi ha una clara “sobreactuació” del Govern i, en general, de totes les “forces independentistes”: “Tenen una doble vara de mesurar”, ha lamentat la candidata de Cs.

Atac a la seu de Cs a Barcelona

En aquest sentit, Cs denuncia que aquest dilluns la vidriera de la seu del partit a Barcelona ha aparegut amb taques de pintura groga: “Als que volen reprimir la llibertat d’expressió o desinfecten carrers els diem que per molt que ens intimidin, no els tenim por i no callarem. No renunciarem a anar a cap racó de Catalunya”, ha etzibat Mejías.

Carina Mejías ha fet aquestes declaracions després que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi anunciat que portarà davant la fiscalia els fets de Coripe. En un missatge a Twitter, Torra ha qualificat d’“hòrrid, fàstic extrem” i “intolerable” el fet. Des de JxCat consideren que darrere l’acció hi pot haver un delicte d’odi.

Suport a l’esport femení

La candidata de Cs n’ha parlat des de l’RCD Stadium, on aquest dilluns l’equip femení de l’Espanyol s’enfronta en partit de lliga a l’Atlètic de Madrid. Mejías ha volgut evidenciar així el suport del partit a l’esport femení i a la lluita per garantir la “igualtat real” entre homes i dones, també en l’alta competició esportiva.

Cs porta al seu programa l’eliminació de les clàusules antiembaràs per a jugadores professionals i mesures per garantir la reincorporació de la dona a l’alta competició després de la maternitat. “Si s’obre aquesta porta avançarem un pas més en la igualtat real”, ha afirmat Mejías abans d’entrar a l’estadi.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]