multa mesa eleccions generals 2023

No saps a quina hora anar a votar el 28 de maig per les eleccions municipals 2023? Has de tenir en compte que hi ha diversos factors que poden influir en la teva decisió, com per exemple la previsió del temps o la voluntat d’evitar les hores de més afluència de gent per poder votar amb tranquil·litat i sense fer llargues cues. És difícil dir una hora específica en la qual és millor anar a votar el 28 de maig. Ara bé, hi ha diverses recomanacions generals i circumstàncies que has de tenir en compte.

Evita les hores punta

Si no vols fer cua per votar, has d’evitar en qualsevol cas les hores punta, és a dir, aquells moments de la jornada en què la majoria de la gent sol anar a votar. Habitualment, les cues es produeixen des de poc després de l’obertura dels col·legis, a les 9 h, fins ben al migdia, abans de dinar.

En aquest cas, si vols votar sense esperes, s’aconsella evitar aquestes hores.

Migdia: menys afluència de gent als col·legis

Al migdia, a partir de les 13 h, l’afluència als col·legis electorals baixa considerablement perquè arriba l’hora de dinar i molts es troben amb amics o familiars. Aquest pot ser un bon moment per anar a votar sense llargues cues.

A la tarda: menys afluència que al matí

A la tarda, després de dinar, es produeix un altre pic d’afluència als col·legis electorals, força abans que tanquin els col·legis. És per això que és probable que en aquest tram del dia puguis trobar-te alguna cua, si bé no solen ser tan llargues com les del matí.

No esperis fins a l’última hora

Molts aprofiten la jornada electoral per acabar de pensar el seu vot i, per això, no van al col·legi fins a última hora, poc abans que tanquin les urnes. Si vols tenir garantit el teu vot, el millor és que no vagis tard per evitar cues de persones que han pensat com tu i allarguen el màxim per exercir el seu dret a vot. En aquest cas, si estàs fent cua i el rellotge toca les 20 h, et quedaràs sense poder votar.

El temps: mira la previsió abans de sortir de casa

Si fa núvol i no saps si pot ploure en algun moment del dia, el millor és que consultis la previsió del temps per a aquest diumenge, 28 de maig del 2023, i si plourà o farà sol durant aquesta jornada d’eleccions municipals.

D’entrada, ja us avancem que en aquesta cita a les urnes, el temps no serà cap impediment. Serà un dia tranquil, amb intervals de núvols més freqüents al matí que no pas a la tarda, i sense pluja a Barcelona. Continuarà l’ambient suau, però amb menys calor que dissabte.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?