registre llista Barcelona ets tu

Hi ha una altra cursa electoral molt abans de les eleccions municipals 2023 i en què també es busca ser el primer: registrar la candidatura a la Junta Electoral. L’ordre d’inscripció és important perquè determina la posició de les paperetes als col·legis electorals i els partits pugnen per aconseguir les primeres posicions. I alguns pugnen fins al punt de fer guàrdia tota la nit abans que s’obri el termini d’inscripció per aconseguir la primera plaça.

És el que van fer militants de Barcelona Ets Tu i Valents, els dos partits que han aparegut en primer i segon lloc respectivament a la relació de 25 candidatures a l’alcaldia de Barcelona que aquest dimecres ha publicat el Butlletí Oficial de la Província (BOPB) per a les municipals. Fonts d’aquests dos partits confirmen a betevé que van fer torns des del dia abans del 19 d’abril, quan es va obrir el termini per registrar les llistes.

Cua des de 24 hores abans

registre llista Barcelona ets tu
Militants de Barcelona Ets Tu fent torns a les portes de la Ciutat de la Justícia

Les candidatures es presenten a la Junta Electoral de Zona de Barcelona, a la Ciutat de la Justícia. En el cas de Barcelona Ets Tu, membres del partit hi van arribar a les 10 h del matí del 18 d’abril, mentre que militants de Valents hi van anar a la mitjanit. Fonts del PP, el PSC, la CUP i també ERC, partits que apareixen en les posicions següents, expliquen que es van presentar a primera hora del matí, unes hores abans que s’obrís el registre, per obtenir una bona plaça.