Meritxell Budó

La Generalitat ha acordat aquest dimarts després del consell executiu més mesures econòmiques per fer front a la crisi del coronavirus. La consellera de Presidència i portaveu, Meritxell Budó, ha explicat que s’han aprovat noves mesures pels autònoms que puguin acreditar una reducció “dràstica i involuntària” dels ingressos derivada de la crisi del coronavirus.

L’ajut serà de fins a 2.000 euros per a cadascun dels 4.500 autònoms que es preveu que es beneficïin. El govern català ha anunciat que endarrerix el pagament d’impostos: “S’inclou una moratòria en els terminis de pagament de tots els tributs propis i cedits de la Generalitat fins que finalitzi l’estat d’alarma”, ha anunciat Budó. El paquet de mesures per a autòmoms a Catalunya en la crisi del coronavirus ascendeix a set milions i mig d’euros.

Reducció del trànsit

Segons el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha assegurat que el trànsit a l’anella metropolitana s’ha reduït un 49 % aquest dimarts al matí. Buch ha anunciat que s’han tancat 12 establiments i s’han aixecat 141 actes a persones. El 112 va rebre aquest dilluns 11.500 trucades i el 57,5 % eren consultes sobre la covid-19. Buch ha explicat que el 112 és un telèfon d’emergències i no de consultes i que no s’ha de trucar per demanar informació sobre aquest virus.

Salut es prepara per l’augment dels casos de covid-19

Segons la consellera de Salut, Alba Vergés, cal “reduir la pressió sobre el sistema de salut”. Per això, ha dit, cal seguir la resolució de la Generalitat que és “quedar-se a casa”. “Ens estem preparant per augmentar la capacitat sanitària amb les instal·lacions i el personal de la sanitat privada”, ha afirmat. “S’augmenten els llits d’UCI i semicritics a través de la sanitat privada”, afirma Vergés.

Ensenyament prepara materials en línia per als alumnes

La govern català ha explicat que el Departament d’Ensenyament està preparant materials en línia per als alumnes. Alhora l’administració catalana diu que es treballa perquè les 160.000 beques menjadors estiguin disponibles per a les families beneficiàries.