L’increment de la freqüència de pas del metro en hora punta ha ajudat a esponjar la xarxa i aquest dimarts al matí s’ha notat tant a dins dels vagons com a les andanes. Cap a les vuit del matí, s’ha vist gent a les andanes que, segons han dit, han pogut respectar les distàncies, és a dir, que s’ha mantingut almenys un metre de seguretat entre una persona i l’altra.

El mateix ha passat a dins els combois, on aquest dimarts, segons diversos testimonis, hi ha hagut més espai que aquest dilluns. Molta gent portava guants i, sobretot, mascaretes per prevenir els contagis. Com va passar amb els autobusos, els vagons del metro també tenien les portes més pròximes a la cabina bloquejades. Segons TMB, en alguns trens s’ha pres aquesta mesura addicional per mantenir la distància entre els passatgers i el personal que condueix els combois.

Baixa un 73 % el passatge del metro

Fins a les vuit del matí el nombre d’usuaris al metro havia baixat un 73 % respecte d’un dia feiner. Aquestes són les dades del segon dia laborable amb l’estat d’alarma. La previsió de l’Ajuntament és que en els propers dies baixi la demanda en el transport públic. 

La secretària general de CCOO al Metro, Mònica Benito, també ha fet notar la reducció de les aglomeracions al suburbà, però en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, ha denunciat les condicions dels treballadors que s’ocupen de la higiene i la neteja, ja que, segons ha dit, “no tenim mascaretes, no tenim guants i els esprais són molt escassos”.

Calvet: “No n’hi ha prou”

També en declaracions a ‘El matí de Barcelona’, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha celebrat que aquest dimarts el metro hagi anat menys concorregut, però ha dit que “no n’hi ha prou i cal anar cap a un confinament general”. 

Segons el conseller, “cal anar més enllà” en les restriccions de mobilitat perquè “només ens en sortirem si limitem moviments“. Per això, ha tornat a demanar al Govern espanyol que aprovi un text que el govern català té a punt per decretar el confinament de tot Catalunya i aturar tot el que no siguin serveis bàsics i estratègics.