Imatge d'arxiu d'un vehicle VTC a l'aeroport de Barcelona

(ACN) L’associació de vechicles amb conductor Unauto VTC ha demanat al Govern espanyol un protocol d’actuació “clar i concís” en matèria de riscos sanitaris arran de la crisi generada pel coronavirus. El document hauria d’especificar quins requisits han de complir els vehicles amb llicències VTC pel que fa a la desinfecció i neteja i quines mesures de seguretat i higiene han de prendre els conductors. A més, hauria de definir quina indumentària han de fer servir els treballadors i quins requisits han de complir els usuaris.

En una carta enviada al ministre de Sanitat, Salvador Illa, el secretari general d’Unauto VTC, Josep María Goñi, ha reclamat aclarir si els serveis essencials posats a disposició per les administracions competents formen part del mínim del 50 %. També volen saber quants viatgers poden utilitzar un mateix vehicle.

En qualsevol cas, Unauto ha manifestat la seva voluntat de “fer pinya” amb el Govern espanyol i li ha traslladat la seva “total disposició” per ajudar a implementar les mesures que es considerin oportunes.