Comerciants i restauradors de Barcelona han expressat rebuig a les mesures fiscals anunciades per l’Ajuntament per pal·liar els efectes del coronavirus. En un comunicat, signat per PIMEComerç, el Consell de Gremis, la Fundació Barcelona Comerç, Barcelona Oberta i el Gremi de Restauració de Barcelona, acusen el govern municipal de “manca d’ambició” en les mesures presentades i consideren que es limita a traslladar a l’àmbit municipal el que han decidit “altres administracions” com la Generalitat de Catalunya i el Govern espanyol.

“No és el moment de ser prudents, és el moment de ser valents i de prendre decisions”, asseguren, i creuen que el govern municipal “pretén esperar que passi la tempesta” i que això farà que “qui desaparegui siguin les empreses” perquè la frenada econòmica provocada pel coronavirus “els porta a la ruïna”.

Els restauradors han respost punt per punt a les propostes de l’Ajuntament. En qüestions concretes com el fraccionament o l’ajornament del pagament de tributs, asseguren que en un context en què els comerços han deixat de facturar un ajornament “únicament endarrereix” el problema; també consideren que, davant del tancament forçós de comerços i locals de restauració, la decisió de l’Ajuntament de no cobrar la taxa de terrasses, la taxa de residus o la taxa turística era obligada i no pas una opció.

Per últim, les entitats consideren que limitar les mesures a l’estat d’alarma “és un error” perquè la paràlisi “tindrà efectes posteriors” en l’economia de la ciutat.