En el tercer dia de confinament per la crisi del coronavirus, i segon laborable, els carrers de Barcelona estan més buits de l’habitual. Tot i això encara se segueix veient un degoteig constant de persones, la majoria per fer la compra o passejar el gos.

Els tenidors de gossos expliquen que poder sortir al carrer amb el seu animal de companyia, encara que sigui per poca estona, els fa més fàcil el confinament. La majoria expliquen que realitzen passeigs més curts i amb menys contacte amb altres persones o animals.

Alguns ciutadans, però, no han reduït l’activitat. Molts treballadors segueixen realitzant la seva jornada laboral. Alguns per formar part dels serveis bàsics i d’altres perquè treballen a empreses petites: “Nosaltres hem de treballar perquè no ens queda una altra. Treballo a una empresa petita i si deixem de treballar, els ingressos no entren”, argumenta el Juan.

Tot i això, en general, la gent és més conscient que només ha de sortir quan sigui inevitable. L’Ismael, treballador de la Farmàcia Diputació, explica que en els darrers dos dies ha vist com la clientela disminuïa: “Menys cues i la gent ja respecta l’espai entre persones. Jo cec que ja estem entrant en la idea del què és la quarantena real”.