El president del Grup Municipal d’ERC i diputat al Parlament, Ernest Maragall, ha avisat que l’espionatge que va patir al mòbil entre l’abril i el maig del 2019 respon a “un ‘catalangate'”. El republicà, que mesos abans de ser espiat ocupava la conselleria d’Acció Exterior, ha explicat que es tracta “d’un atac sistèmic contra unes institucions, un país, una ciutadania i un projecte polític” fet que “explica què és avui l’estat espanyol”.

Maragall ha qüestionat que l’espiament (que també van patir altres polítics independentistes catalans, com el president del Parlament, Roger Torrent, o l’exlíder de la CUP Anna Grabriel) es limiti als mesos d’abril i maig del 2019, tal com va sortir a la llum: “Això ve de lluny, d’una acció organitzada per destruir el nostre projecte polític de país”. Es dona la circumstància que el programari d’espionatge només es ven a governs.

Per tot plegat, des de la reunió del Grup Parlamentari d’ERC, Maragall ha carregat contra els responsables dels ministeris de Defensa, Interior i Exteriors tant del govern del PSOE, com del govern del PP anterior. Segons el republicà, tots dos governs van tenir “la mateixa actitud, responsabilitat, dedicació i actuació clarament delictiva”.

Collboni demana que s’investiguin els fets

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde i líder del PSC a l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha demanat que s’investigui el suposat cas d’espionatge. “Són uns fets inadmissibles. Cal denunciar-los als jutjats perquè s’esclareixin, sense més especulacions”, ha reblat a través de Twitter.