Barcelona reforça la lluita contra les onades de calor amb el Pla d’estiu 2020. Per això ha anunciat que enguany obrirà una cinquantena d’equipaments municipals (com biblioteques, museus i centres esportius) com a refugi climàtic, en cas d’onada de calor. És a dir, els ciutadans hi podran anar a refrescar-se amb l’aire condicionat quan se superin els 33,6 graus.

El regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha alertat que arran del canvi climàtic “s’està accelerant la presència d’onades de calor” i que els propers anys “seran més intenses i duraran més”. Badia també ha anunciat que es decretaran com a serveis essencials els refugis climàtics perquè segueixin oberts en cas que hi hagi un nou confinament.

150 morts l’any per la calor

Per la seva banda, la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laura Pérez, ha avisat que segons dades de l’ASPB a Barcelona cada any moren 150 persones per qüestions relacionades amb la calor excessiva. També ha explicat que en cas d’onada de calor, l’Agència de Salut farà un seguiment de les persones que hagin patit un cop de calor.

Per fer-hi front, a banda dels refugis climàtics, l’Ajuntament també està incrementant les zones d’ombra de la ciutat, a través de pèrgoles fotovoltaiques i de la frondositat dels arbres. A més, aquest dimecres 15 de juliol ha reobert la piscina del Parc de la Creueta del Coll per poder-s’hi banyar i, abans de l’agost, també obrirà la zona de jocs d’aigua de Canyelles.