L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que amb les condicions actuals cap dels experts consultats pel govern municipal no planteja un confinament total de Barcelona. Tot i això, en una entrevista a TV3, Colau ha explicat que en la reunió de la comissió mixta Ajuntament-Generalitat d’aquest dimecres al migdia el consistori abordarà si cal aplicar alguna mesura restrictiva davant els nous brots de coronavirus, com ja s’ha fet a l’Hospitalet i al Segrià. Colau no ha volgut especular amb un possible confinament perquè, ha assegurat, això genera més angoixa entre la ciutadania. Tot i això, ha reconegut que si es tripliquen els contagis i, a més, hi ha els brots de l’Hospitalet a tocar, “alguna mesura s’haurà de prendre”. “Hem de parlar si, potser, entre tots hem de fer un passet enrere petit per després poder seguir avançant”, ha afirmat Colau.

Entre les mesures amb què està treballant el consistori hi ha el reforç de l’Oficina de Quarantenes que es va posar en marxa durant la pandèmia, que ha de permetre que totes les persones positives, especialment la gent gran, pugui fer l’aïllament en les condicions adequades.

Ofereix personal de teleassistència per fer de rastrejadors

L’alcaldessa, Ada Colau, insisteix en la necessitat de tenir més rastrejadors per detectar els casos de covid-19. “Per cada 300 nous casos positius necessitem 100 rastrejadors”, ha afirmat. Colau diu que es detecten cada dia 150 casos de coronavirus a Barcelona i per això la ciutat necessita uns 50 rastrejadors. “Si la Generalitat té alguna dificultat, que ho formalitzi i nosaltres, dels serveis municipals, n’intentarem treure”, ha assegurat. L’alcaldessa ha dit que hi ha personal de teleassistència municipal que podria fer aquesta tasca i que ho traslladarà aquest dimecres a la reunió amb Salut.

Colau també demana que s’autoritzi els ajuntaments a poder gastar el superàvit per fer front a la pandèmia.