(ACN) El diputat d’ERC i regidor municipal pel mateix partit a l’Ajuntament de Barcelona Ernest Maragall també pot haver estat espiat a través del programa Pegasus, el programari de la companyia israeliana NSO que només es ven a governs i que s’introdueix al mòbil de la víctima per controlar-ne els continguts. Així ho publica aquest dimarts a la tarda el diari ‘El País’, que juntament amb ‘The Guardian’ ja ha destapat els presumptes espionatges amb el mateix sistema al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, a l’exdiputada Anna Gabriel i al treballador de la Diputació de Barcelona i membre de l’ANC Jordi Domingo.

Segons ‘El País’, el telèfon de Maragall es va infectar el 2019 amb el programari espia a través del mateix sistema amb què es va atacar el mòbil de Torrent, aprofitant una bretxa de seguretat en l’aplicació WhatsApp. Entre l’abril i el maig d’aquell any, aquesta escletxa es va utilitzar per introduir el programa en almenys 1.400 telèfons arreu del món, segons revela el rotatiu madrileny.

El grup de ciberseguretat canadenc Citizen Lab, que investigava l’error de WhatsApp, ha revelat el cas dels espionatges i, segons ‘El País’, el grup i els responsables de l’aplicació de missatgeria s’han posat en contacte amb els afectats per alertar-los. El diari afirma que aquest mateix dimarts Maragall ha estat alertat de la qüestió.

Un “inacceptable i il·legal espionatge”

El president del Grup Municipal d’ERC ha reaccionat a aquestes informacions. Qualifica el suposat espionatge d'”inacceptable i il·legal” i afirma que “el més terrible és que la notícia no és cap sorpresa”. El republicà creu que la vulneració de drets és “constant” a Catalunya i ha aprofitat per recordar la “persecució judicial” als líders independentistes per l’1-O.