El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha denunciat que no té “cap garantia” que el seu telèfon mòbil no estigui sent espiat com assegura que va passar durant la campanya electoral del 2019 i ha reclamat “tenir justícia” perquè no es torni a repetir. Ho ha dit des de Madrid on, acompanyat del president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha reunit amb els eurodiputats que investiguen l’ús de programes espia com Pegasus.

“Segueixo sense garanties ni seguretat sobre l’exercici dels meus drets, i sense saber si s’està repetint o no [l’espionatge] perquè no hem obtingut la mínima protecció”, ha afirmat Maragall a la sortida de la reunió. El candidat d’ERC ha denunciat que “la justícia segueix mirant cap a una altra banda” perquè “nega l’evidència”. De fet, la investigació d’aquest cas d’espionatge es va arxivar mentre no arribava més informació.

Per Ernest Maragall, la missió d’eurodiputats és una demostració que “Europa existeix i actua per defensar els drets dels ciutadans”. En aquest sentit, ha afirmat que la investigació del Parlament europeu és “un pas endavant en front d’un estat que es manté en la immobilitat absoluta”. Maragall va ser una de les 60 persones vinculades a l’independentisme català que van ser objectiu d’espionatge amb Pegasus segons el grup d’experts en ciberseguretat Citizen Lab.