Esquerra Republicana a l’Ajuntament ha celebrat els passos endavant que estan fent les obres del tramvia i ha reiterat el seu compromís amb la unió d’aquest transport en el següent tram, entre Verdaguer i Francesc Macià. De fet, la Generalitat, en mans dels republicans, i l’Ajuntament han anunciat que els treballs fins a Verdaguer estaran enllestits d’aquí a un any i que caldrà seguir avançant. La resta de grups de l’oposició han criticat que el govern tiri endavant amb el projecte.

Junts: “No hi haurà noves fases del tramvia”

Junts ha advertit que si té capacitat d’influència al proper govern el tramvia s’aturarà a Verdaguer. “Les obres en execució i les licitacions s’han de respectar, però ens oposem a tirar endavant noves fases de projectes dels quals estem en contra”, ha dit el president del Grup Municipal de Junts, Jordi Martí Galbis.

Cs i Valents critiquen l’alt cost de fer avançar el tramvia

Tampoc no són partidaris de la unió del tramvia Ciutadans i Valents. La formació taronja recorda que sempre han defensat els autobusos elèctrics enfront del tramvia “perquè són menys costosos i contaminen menys”. La portaveu del grup, Noemí Martín, ha criticat que el projecte tiri endavant sense consens.

Eva Parera, de Valents, ha demanat a ERC, Ada Colau i Jaume Collboni que expliquin a la ciutadania els costos que suposen les obres del tramvia. “No fa ni 10 anys que es va reformar la Diagonal entre Francesc Macià i passeig de Gràcia, ara ho volen tornar a aixecar tot? És una mala inversió, una mala idea amb un cost altíssim”, ha lamentat Parera, que assegura que deixarà “tocada de mort” la Diagonal.