Manuel Valls s’ha presentat com l’alcaldable europeista poques hores abans de l’inici de la campanya per a les eleccions municipals del 2019. El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans ha alertat del futur que pot tenir Barcelona si cau “en mans de nacionalistes i populistes“. Per això, aposta per consolidar Barcelona com “la capital del sud d’Europa”.

No es pot ser nacionalista i europeista. Això és una mentida”, ha dit l’ex-primer ministre francès en un acte a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona. Assegura que els valors de la Unió Europea “no tenen res a veure amb la idea de crear noves fronteres, ni d’oblidar que el nacionalisme pot ser guerra”, ha dit Valls fent referència a l’exclamació del francès François Mitterrand en un discurs al Parlament Europeu.

Manifest d’experts i catedràtics a favor de Valls

En l’acte de la UB s’ha presentat un manifest signat per experts, catedràtics i antics funcionaris europeus a favor de la candidatura de Manuel Valls. El text destaca la importància d’aquestes eleccions municipals, ja que coincideixen amb les eleccions al Parlament Europeu. De fet, el candidat de BCN Canvi – Cs les ha definit com “les més importants de la història de la democràcia” espanyola. “Els resultats obtinguts tindran conseqüències per a Europa”, ha dit.

El text en suport de la llista de Manuel Valls lamenta que Barcelona “s’ha vist en els darrers anys abocada al replegament i la introspecció que poden portar-la a la decadència“. Davant d’això, els signants aposten per un candidat que vol projectar Barcelona “a la Mediterrània i a Europa”.

Hores abans de l’acte a la UB, en un esmorzar a Foment del Treball, Valls també s’ha pronunciat sobre les eleccions a la Cambra de Comerç, que han acabat amb la victòria clara de la candidatura independentista. “Que caigui en mans d’independentistes és molt greu”, ha dit. Avisa que aquesta nova etapa “pot portar al desastre“.