El candidat del PSC a les eleccions municipals del 2019 de Barcelona, Jaume Collboni, ha demanat en l’acte d’inici de campanya dels socialistes triar entre “continuar parlant del procés independentista o de la gent de Barcelona”. El socialista ha dit que com a batlle estarà “obsessionat per solucionar els problemes de la gent”, al contrari, ha dit, del que ha fet Colau en el seu mandat: “Ha estat més pendent del procés que dels veïns”.

Per tot això Collboni s’ha mostrat convençut que d’aquí a 15 dies Barcelona tornarà a tenir un alcalde socialista: “Sortim a guanyar aquestes eleccions, és la bona notícia del dia”, ha exclamat.

Segons Collboni, el 26 de maig cal escollir un alcalde “de tots” que faci reviure Barcelona: “Cal recuperar la ciutat que érem, una ciutat tolerant i oberta”, ha assegurat. El socialista també ha reivindicat el lema “Barcelona posa’t guapa” per plantejar una ciutat “optimista i alegre”.

També s’ha afegit a les crítiques a Colau la ministra en funcions d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, qui ha assegurat que Barcelona no brilla: “No hi ha hagut interlocució possible en matèria d’empresa i turisme amb el govern de Colau”, ha assegurat.

Al seu torn, Josep Borrell, cap de llista del PSOE a les eleccions europees i ministre en funcions d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació. Borrell, que ha centrat el discurs en la seva candidatura, ha demanat als assistents que es preguntin “què poden fer ells per Europa i no pas què pot fer Europa per ells”. Segons el cap de llista del PSOE, les idees dels partits independentistes “són contràries” als valors europeus i ha demanat “no escoltar cants de sirena”.

L’estat de salut de Rubalcaba

L’estat de salut de l’exvicepresident del Govern espanyol i exsecretari del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba ha marcat l’inici de campanya. Pérez Rubalcava, ingressat aquest dimecres després d’haver patit un ictus, ha centrat el discurs de Miquel Iceta, primer secretari del PSC, qui ha dit que el seu exemple “sempre guiarà els socialistes”. Collboni, al seu torn, també ha enviat escalf a la família.