El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha iniciat oficialment la campanya per a les eleccions municipals del 2019 amb una intenció clara: “Guanyarem aquestes eleccions, tingueu-ho clar”. Ha dit que el govern municipal d’Ada Colau “no funciona” i que en cal un que pugui governar. Ha titllat els comuns d’ambigus respecte a la situació política de Catalunya i s’ha postulat com l’única solució possible. “Tots ho sabeu, els únics que podem guanyar Ada Colau som nosaltres, l’única possibilitat d’un govern republicà som nosaltres”, ha assegurat.

L’alcaldable també ha tingut paraules de record per als presos del procés. “Aquesta no és una campanya normal, voldria debatre amb Joaquim Forn, parlar amb Raül Romeva, amb Junqueras, farem la campanya sabent que això no podrà ser”, ha dit. Precisament, ha estat aquesta “excepcionalitat” la que ha fet que Maragall encapçali la llista d’ERC a l’alcaldia de Barcelona. “Jo sóc aquí per l’Oriol Junqueras i no el vull decebre, hem d’estar a l’altura de la ciutadania, que reclama ser governada“.

La situació catalana marca la campanya municipal

La número dos dels republicans, Elisenda Alamany, ha coincidit amb Maragall pel que fa als “moments excepcionals que viu Catalunya” i ha criticat els partits “que no volen parlar de Catalunya”, en una al·lusió a BComú sense citar, però, el nom del partit. “Els fa mandra, no volen parlar de l’1 d’octubre, de repressió,  ni de l’11 de setembre, volen una Barcelona aïllada del país”, ha dit.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha estat el primer a intervenir en l’acte d’inici de campanya d’ERC. Ha lloat la figura d’Oriol Junqueras, de qui ha destacat la dignitat. Ha afegit que la república es guanya porta a porta, ciutat a ciutat, però sobretot a la capital catalana. “La república es guanya a Barcelona i per primera vegada tenim l’oportunitat de tenir un alcalde republicà, el que mereixen la ciutat i el país”, ha dit.

A l’escenari col·locat a l’espigó del Bogatell també hi han intervingut la número dos a les llistes d’ERC a les eleccions europees i parella de Raül Romeva, Diana Riba, el portaveu del partit i el vicepresident del govern, Pere Aragonès. En l’acte també s’ha projectat un vídeo del candidat a les europees, Oriol Junqueras, des de la sala de premsa de Soto del Real.