“Si et multen, si t’agredeixen, defensa la teva llibertat”. Aquest és l’eslògan de la campanya de presentació de l’oficina d’assessorament municipal que el PP ha posat en marxa a Barcelona per “donar suport a ciutadans multats o agredits per retirar llaços grocs d’espais públics”. L’assessorament serà gratuït i hi col·laboraran d’una desena d’advocats.

El líder dels populars, Alberto Fernández Díaz, considera que els ciutadans que retiren llaços grocs “fan allò que haurien de fer els ajuntaments d’acord amb les ordenances”. Segons Fernández Díaz el president de la Generalitat, Quim Torra, “pretén instruir els Mossos com a braç uniformat de l’independentisme per perseguir els qui retiren llaços” i critica la distinció entre qui els penja i qui els retira: “Si infringeixes les ordenances al·legant que ets independentista tens barra lliure. Però si no ho ets pots ser perseguit pels Mossos”, ha afegit.

Condemna a totes les agressions

Alberto Fernández Díaz ha condemnat “totes les agressions”, també la que aquest dimecres va patir un càmera de Telemadrid per uns manifestants que van creure que era un operari de TV3 durant la concentració convocada per Ciutadans en defensa de la dona agredida el cap de setmana per treure llaços.