“Vull ser l’alcalde d’aquesta ciutat”, ha sentenciat Jaume Collboni davant d’un auditori amb representants del sector econòmic de Barcelona, a qui s’ha erigit com un convençut de la col·laboració publicoprivada. El líder socialista, que ha rebut elogis per la feina feta al govern per part del president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, ha dit que el trencament del govern el va sorprendre i que va ser “molt inoportú” a les portes de decidir-se la seu de l’Agència Europea del Medicament.

Jaume Collboni ha reclamat que Barcelona no es converteixi en “un camp de batalla” de la política nacional i ha criticat que en aquest debat s’ha trobat a faltar “la veu de la ciutat” —en al·lusió a Ada Colau. “La manca d’un projecte fort de ciutat és caldo de cultiu dels populismes”, ha advertit Collboni, que ha plantejat que Barcelona pot ser “el primer pas per reconciliar el país”.

Aposta per ampliar l’Àrea Metropolitana

En la conferència, Collboni ha actuat com a vicepresident econòmic de l’Àrea Metropolitana (AMB) i ha reclamat més poder polític per al govern d’aquest ens supramunicipal, en el qual creu que en l’actualitat li falta lideratge. El líder socialista ha anunciat la posada en marxa de l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB per coordinar la promoció econòmica i competir a escala global. Per a aquest objectiu, Collboni ha plantejat superar els límits actuals de l’àrea i incloure també els dos vallesos.