L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau (BComú), ha celebrat que la CUP no descarti entrar al proper govern municipal que surti de les eleccions municipals del 2019. Considera “positiu que les forces progressistes es vulguin implicar en el govern”. “És el primer cop que parlen d’assumir responsabilitat en la governabilitat de la ciutat i això és una bona notícia“, ha dit.

La candidata de BComú, però, ha recordat la relació que han mantingut en aquest mandat. “Ha estat impossible parlar amb la CUP perquè han mantingut posicions de màxims inasumibles”.

Saliente, al ‘bàsics’

La resposta arriba després que la candidata cupaire, Anna Saliente, obrís la porta a la possibilitat d’entrar en un pacte de govern amb BComú i ERC. Saliente ho va dir aquest dilluns al programa ‘bàsics’, de betevé, on va deixar clar que esperen ser “clau en la governabilitat“.

Saliente, però, va defensar que tot depèn dels “equilibris de forces i de quines propostes del programa electoral de la CUP estan disposats a assumir“. La candidata també va valorar la possibilitat d’acords temporals. “Estan els acords puntuals, que permeten arrossegar propostes cap a l’esquerra”.