El PSC vol aplicar un sistema de “carnet per punts” a les llicències de pisos turístic que serveixi per comptabilitzar infraccions i, en cas extrem, permeti retirar la llicència d’un allotjament a un propietari. El candidat dels socialistes a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha explicat que el model seria similar al del carnet de conduir i es restarien punts segons els incompliments: “Caldria valorar les incidències amb els veïns, l’absència de resposta al telèfon per part del propietari o el soroll generat”, ha explicat en un acte al Disseny Hub Barcelona.

Precisament per al control del soroll, els socialistes consideren que caldria fer obligatòria la instal·lació de sonòmetres als pisos turístics legals. Pel que fa als il·legals, Collboni ha valorat positivament la feina feta pel govern Colau en aquest mandat: “Celebrem que el govern de Colau els hagi perseguit”, ha dit.

El candidat a les eleccions municipals del 2019 també ha proposat que Barcelona gestioni al 100 % el que es recapta de la taxa turística i ha explicat que destinaria aquest fons a “preservar el patrimoni, invertir als barris amb un ús turístic intensiu i també a fer promoció”. En aquest sentit, Collboni ha lamentat el “discurs negatiu” sobre el turisme que considera que ha fet el govern de Colau.

Reyes Maroto: “A Barcelona hi ha coses boniques però hi ha ‘top manta’ als carrers”

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha acompanyat el candidat a l’alcaldia en l’acte, en la seva segona visita en campanya a Barcelona. La ministra ha lamentat la presència de manters en places i carrers que fan que “Barcelona no brilli per aquests elements que distorsionen” i ha lamentat que a la fins ara alcaldessa, Ada Colau, el tema “ni l’ocupa ni li preocupa”. Per això ha demanat recuperar la Barcelona olímpica.