Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) ha convocat aquest dilluns una concentració, a les 19 h, a totes les places de les viles de Catalunya contra l’entrada, i per tant la presència, de Vox al Parlament de Catalunya, on ha irromput amb 11 escons i el 7,69 % dels vots.

A Barcelona, unes 200 persones s’han reunit a la plaça de Sant Jaume. En les pancartes s’hi podia llegir missatges com “Fora Vox, fora racistes”. La convocatòria s’ha fet sota el lema “Per un Parlament sense ultres. Prou odi”.

Segons ha difós UCFR en un comunicat, la convocatòria vol mostrar el rebuig a “qualsevol intent d’imposar les polítiques de l’odi” del partit i, a la vegada, exigir a la resta de partits un cordó sanitari “ferm” perquè “no cedeixin ni un mil·límetre a les propostes ultres”.

El portaveu d’UCFR, David Karvala, ha explicat que aquest cordó ha de ser “a les institucions, però també al carrer, a la societat” perquè, ha relatat, “és la manera com van saber resoldre un problema idèntic a Grècia o al Regne Unit, amb els exemples d’Alba Daurada i el Front Nacional Britànic”, respectivament.

Aquesta concentració es produeix dos dies després de la signatura d’una declaració pública contra els valors que defensa Vox, que va reunir el suport d’un centenar d’entitats, partits polítics i sindicats.