Nacho Martín Blanco 14-F

Després de la patacada de Ciutadans (Cs) a les eleccions del 14-F, aquest dilluns al matí el secretari de comunicació dels taronges, Nacho Martín Blanco, ha acusat el candidat del Partit Socialista, Salvador Illa, de voler “enganyar” la ciutadania amb la pretensió de ser investit president de la Generalitat. “No podrà presentar-se a la investidura si no té els suports necessaris”, ha sentenciat.

Martín Blanco ha afegit que, durant anys, el PSC i l’independentisme han “alimentat una fal·làcia” en assenyalar la líder taronja, Inés Arrimadas, per no presentar-se a la investidura el 2017, quan Cs va guanyar els comicis del 21-D. “Salvador Illa caurà de morros a la realitat”, ha afegit. Tot i que la formació ha perdut 30 diputats, el secretari ha dit que “no estem en situació d’haver de fer un congrés extraordinari” i tampoc ha qüestionat el lideratge d’Arrimadas ni del candidat, Carlos Carrizosa.

Cs atribueix, de nou, la patacada a la baixa participació

Tal com ja van apuntar Carrizosa i Arrimadas durant la nit electoral, Martín Blanco ha atribuït de nou la desfeta del partit a la baixa participació. Segons el dirigent taronja, sempre que els catalans voten en massa, “el constitucionalisme creix i el vot a Ciutadans, també“. S’han retret “no haver sabut mobilitzar el vot” i han espolsat la crítica cap a la pandèmia. Martín Blanco creu que la campanya els ha perjudicat perquè han decidit no fer mítings presencials.

“Altres partits aquesta prudència i precaucions no les han atès. Han decidit que no anava amb ells i han fet fins i tot actes multitudinaris“, ha subratllat. Finalment, el secretari de comunicació taronja ha reblat que el constitucionalisme “no té motius per estar feliç, la correlació de forces no és bona i haurem de continuar amb una oposició ferma i contundent“.