El candidat de Vox, Ignacio Garriga, ha comparegut des de l’hotel El Avenida Palace de Barcelona per “celebrar uns resultats electorals que els situen com a líders de l’oposició al Parlament”. Després d’agrair la feina feta als companys de campanya i als “més de 200.000 catalans” que l’han votat, Garriga ha assegurat que “no es mourà ni un mil·límetre” de les promeses que han fet en campanya. El candidat ha conclòs el seu parlament dient que el partit “retornarà la concòrdia a Catalunya”.

Vox ha entrat al Parlament com a quarta força parlamentària amb un total d’11 diputats.

“És més aviat una derrota”

Seguidament ha comparegut el líder del partit d’extrema dreta, Santiago Abascal, que malgrat l’eufòria ha volgut deixar clar “que això és una derrota per a Vox”. Abascal ha lamentat que els independentistes segueixen liderant l’hemicicle i ha dit que “queda molt camí per fer”. “Hi ha poc a celebrar i molt per caminar”, ha dit.

Abascal ha assegurat que “mai en una democràcia europea” cap partit “ho havia tingut tan complicat per a una campanya”. Ha remarcat que la campanya del partit d’extrema dreta s’ha desenvolupat “entre delictes electorals” i que “tot i així” ha aconseguit un resultat històric.