La Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) ha presentat aquest dissabte —vigília de les eleccions del 14-F — una declaració unitària contra el racisme i l’extrema dreta. La iniciativa ha sorgit davant la possibilitat que formacions d’ultradreta com Vox entrin al Parlament i ja compta amb més de 100 signatures d’organitzacions, entitats i partits polítics.

Aquesta plataforma lluita contra les organitzacions de l’extrema dreta, racistes, islamòfobes i feixistes. En aquest sentit, denuncien que alguns partits polítics utilitzen els discursos d’odi per aconseguir vots.

El seu discurs no ha estat més que fal·làcies, mentides i, sobretot, un discurs xenòfob i racista cap als col·lectius més vulnerables de la nostra societat””
Baharu Dembaga, portaveu Unitat contra el Feixisme i el Racisme

A l’acte, hi han participat diversos activistes i portaveus que han volgut animar a anar a votar “per qualsevol opció que sigui democràtica i progressista”, tal com diu en David Karvala, activista de l’UCFR. També la Judith Juanhuix, activista del col·lectiu trans, ha volgut destacar que “hi ha actituds que es permeten en democràcia, però que la posen en perill”. En aquest sentit, ha declarat: “Ens hem de plantar i dir no al feixisme, no al racisme, no a la transfòbia i no a Vox”.

Des de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) consideren que cal “unitat d’acció” i afirmen que des dels barris dels municipis de Barcelona i Catalunya no es pot acceptar que l’extrema dreta avanci.