El candidat del PSC, Salvador Illa, ha reiterat que es presentarà a la investidura i ha explicat que aquest dilluns a la tarda parlarà amb la resta de forces polítiques, excepte Vox. Un dels dubtes és si el cap de llista dels socialistes obtindrà els suports necessaris per ser investit, tenint en compte el veto que van signar els partits independentistes. Preguntat sobre si s’hi presentarà malgrat no tenir garantida la investidura, Illa ha afirmat que al PSC li correspon fer-ho ja que és el partit més votat en aquestes eleccions catalanes: “No és cap simbolisme presentar-me a la investidura, no és un gest buit, és un gest real”, ha assegurat. A més, ha considerat que és ERC a qui correspon donar suport al PSC com a guanyador dels comicis.

Tot i obtenir una victòria ajustada, per només 49.000 vots més que Esquerra Republicana (ERC), i empatar en escons amb els republicans, per Illa els resultats electorals demostren que la societat ha apostat pel diàleg i la retrobada. El candidat ha assegurat que començaran a treballar en les seves propostes els propers dies.

També lluitarà per la presidència del Parlament

Salvador Illa ha advertit que la presidència del Parlament de Catalunya també s’haurà de negociar i ha dit que els socialistes lluitaran per “tot”. En la roda de premsa posterior a la reunió de la comissió executiva del partit, Illa ha defensat que el seu grup alguna cosa ha de tenir a dir: “Hem guanyat les eleccions i tenim dret a tot això”, ha expressat el presidenciable, que ha dit que també parlaran d’això amb la resta de formacions.