(ACN) Els Mossos d’Esquadra han aixecat, durant la nit electoral, una acta a VOX per dur a terme una concentració no autoritzada a la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona. “Els la vam denegar, la van fer igualment i els Mossos van aixecar acta”, ha explicat el comissari Joan Carles Molinero. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha destacat que la jornada electoral es va desenvolupar amb “poques incidències“.

Altres infraccions

Durant tota el dia d’eleccions, els Mossos d’Esquadra i les policies locals van aixecar 14 actes per incompliment de les mesures anticovid i van instruir vuit diligències policials per delictes relacionats amb la jornada electoral. “Són moltes menys que les que hi ha normalment en jornades electorals”, ha destacat Sàmper. També ha destacat “un alt grau de compliment” de les mesures establertes per garantir la seguretat als centres electorals, que van comptar amb 14.000 agents entre Mossos d’Esquadra i policies locals.

Les actes per incompliment de la normativa anticovid bàsicament van ser per negar-se a portar la mascareta. Entre els vuit delictes electorals, Molinero ha explicat que un vocal volia treballar amb el seu ordinador portàtil durant les votacions, altres van marxar de les meses quan ja estaven constituïdes i un president de mesa va marxar a dinar i no va tornar, motiu pel qual els agents el van haver d’anar a buscar.

Durant la jornada electoral, també es van aixecar 105 actes per infraccions relacionades amb les restriccions de mobilitat, 13 per infraccions en l’àmbit de la restauració i 163 per incomplir el confinament nocturn.