Xavier Trias

El grup de Junts a l’Ajuntament de Barcelona vol que el Ple condemni “la creació de proves i casos de corrupció falsos” contra Xavier Trias quan era alcalde per part d’estaments de l’Estat espanyol. Així ho recull la proposta que es debatrà en el plenari de juliol i que coincideix amb la publicació d’uns àudios de l’excomissari José Manuel Villarejo en què explica a un jutge de l’Audiència Nacional que el suposat compte bancari de Trias a Suïssa era fals.

El portaveu de Junts, Jordi Martí i Galbis, ha afirmat que amb aquests àudios ha quedat acreditat que en la fabricació de les proves falses hi havia relacionats també jutges, membres de cossos i forces de seguretat, periodistes i polítics en actiu aquell moment. Per això, la proposta que es debatrà demana reprovar els qui hagin “utilitzat, participat o encobert aquests fets”. “Demanem que s’acabi la impunitat”, ha sentenciat Martí.

En el text es demana que es porti el cas a la fiscalia i també es condemnen altres casos contra l’expresident Artur Mas o l’exlíder de Podem Pablo Iglesias.

Xavier Trias hauria estat víctima d’una trama de generació de proves falses per part d’estaments de l’Estat. Que s’acabi la impunitat
Jordi Martí, portaveu del Grup Municipal de Junts

En Ple debat sobre el retorn de Trias

El debat al plenari arribarà també pocs dies després que Xavier Trias hagi deixat la porta oberta a ser el candidat de Junts a les eleccions municipals del 2023. “És una persona valorada de forma excepcional per la ciutadania i companys de grup i partit a Barcelona”, ha assegurat Martí, que ha afegit que Trias és “una persona a tenir en compte per la ciutat i el país”. El portaveu de Junts ha reiterat les paraules de l’exalcalde que la decisió final es prendrà al setembre.