L’excalcalde Xavier Trias no descarta presentar-se com a candidat de Junts a les eleccions municipals 2023 a Barcelona. Ho ha explicat en una entrevista a RAC1 en què ha reconegut que està rebent molta pressió perquè accepti ser l’alcaldable de la formació. Ha revelat que “al setembre en parlarem”, però, hi posa condicions: “Si m’hi presento, no m’hi presento per perdre”, assegura.

Han d’acceptar que la manera de fer de Trias no sempre és ortodoxa
Xavier Trias, exalcalde de Barcelona

Trias assegura que abans d’acceptar liderar una possible candidatura de Junts primer ha de saber en quines condicions ho faria. “Han d’acceptar que la manera de fer de Trias no sempre és ortodoxa amb els partits”, explica. També posa com a condició que el partit (Junts) “ha de ser fort” i que “s’han de fer les coses molt ben fetes”. “No estic disposat a segons quines discussions i picabaralles”, conclou. En aquest sentit, confia que en el congrés que el partit farà aquest cap de setmana es pugui posar aquest “ordre” que reclama.

Trias reconeix que la seva edat (farà 76 anys a l’agost) pot ser un problema i admet que a alcalde “s’hi hauria de presentar una persona d’entre 40 i 65 anys”. “El futur és de la gent jove”, admet. Tot i això, explica que l’argument canvia quan li diuen: “Trias tens un lideratge que necessitem”.

… després de mesos de descartar-ho

El gir de guió de Trias arriba després que ens els últims mesos en diverses entrevistes descartés rotundament ser el candidat. Després de la renúncia d’Elsa Artadi, l’exalcalde havia estat preguntat en moltes ocasions sobre tornar a la primera plana política i sempre havia declinat aquesta opció. 

Un altre dels noms per encapçalar la llista de Junts a Barcelona és el del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que precisament aquesta setmana ha dit que qualsevol pas que pogués fer en aquest sentit el consultaria amb Trias. Sobre el conseller de Salut, Trias ha considerat aquest dimarts que “Argimon és un bon nom”. “És una persona amb una capacitat important”, ha afirmat.