Expectació mediàtica, avui més que mai, per conèixer la reacció de l'alcalde a una portada de diari que l'ataca directament. Segons el diari 'El Mundo', les forces de seguretat estan investigant un suposat compte corrent d'uns 13 milions d'euros de Xavier Trias a Andorra. El rotatiu assegura que el ministeri de l'Interior creu que poden ser diners provinents de Suïssa i que l'alcalde va traslladar al Principat el febrer de l'any passat. Per Trias, la informació és absolutament falsa i no té constància que hi hagi cap investigació en marxa. Flanquejat avui de dos tinents d'alcalde, ha volgut desmentir amb rotunditat que tingui o hagi tingut diners a l'estranger. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "No tinc cap compte a Suïssa ni a Andorra. Ni la tinc ni l'he tingut mai. Informació falsa". L'equip de Trias ja va avisar ahir el director d'El Mundo que la informació no era certa. L'alcalde ha anunciat per avui mateix una querella contra el diari, una actuació contundent i clara, ha dit, per arribar al final. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "No estic disposat a tolerar que el meu nom quedi brut. No estic al mateix sac de corrupció. Actuaré amb contundència". Trias no admet comparacions amb el cas Pujol. Creu que és víctima d'una difamació cap al seu partit. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Que van a per nosaltres ja fa temps que ho sé. Som un partit atacat. Algunes amb base, res a dir. Però no jo parlo per mi. No admeto aquest tipus de periodisme". Trias ha dit que tant el sou que cobra de l'Ajuntament com la seva declaració d'Hisenda són públics i estan a l'abast de tothom.

Xavier Trias ha signat la querella aquest dilluns, tot i que no serà registrada fins dimarts als jutjats. La demanda, per calúmnies i injúries, va dirigida contra el rotatiu i contra els periodistes que signen l’article. En ella es demana que s’interrogui els autors de l’escrit i que els bancs andorrans i suïssos diguin si poden acreditar dipòsits a nom de l’actual alcalde de Barcelona.

L’alcalde, Xavier Trias, ha desmentit rotundament la informació publicada a ‘El Mundo’ en què s’informa de l’existència d’un compte seu de 12,9 milions d’euros al Principat d’Andorra, procedent de fons ocults que abans del cas Pujol haurien estat en un banc de Ginebra i que hauria acumulat, segons “fonts consultades” per aquest rotatiu, amb el cobrament de comissions. Ja en la versió de paper del diari s’inclou la versió de Trias, qui nega les acusacions i anuncia que es querellarà contra “qui les sostingui”.

Aquest dilluns, l’alcalde ha reiterat que no té ni ha tingut mai comptes a Suïssa ni ara tampoc a Andorra, ha assegurat que la notícia és “una patraña” i que “és una vergonya aquest tipus de periodisme basat en falsedats”. I ha afegit: “La meva única força a la vida és l’honestedat i quan la posen en dubte, i pot haver-hi gent de bona fe que s’ho cregui, això és gravíssim”. Trias veu “encara pitjor” que ‘El Mundo’ hagi falsejat dades i informació suposadament facilitades per les forces i cossos de seguretat de l’Estat. L’alcalde ha parlat a Barcelona FM i també ha fet una piulada al seu Twitter.